ministr-oboroni-velikoyi-britaniyi-putin-povinen-zmiritisya-z-tim-scho-u-pidsumku-vin-prograv

Міністр оборони Великої Британії: путін повинен змиритися з тим, що у підсумку він програв

 • 142110 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Президенту росії володимиру путіну доведеться зіткнутися з реальністю, що його вторгнення в Україну провалилося, а також змиритися з тим, що в кінцевому підсумку він програв. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час візиту до Вашингтона, повідомляє УНН з посиланням на NBC News.

Цитата

“Тільки президент путін може знати, де він опиниться. Він повинен змиритися з тим, що в кінцевому підсумку він програв. Тож що б не відбувалося в Україні, вважаймо, що росія зараз менша країна, ніж була до цього вторгнення”, — сказав Воллес.

Деталі

За словами міністра, російські збройні сили з усіх сил намагаються набрати тягу в новому наступі на сході України, але її сили виснажені. Він додав, що Москва постане перед труднощами у забезпеченні своєї армії, зокрема через низку міжнародних санкцій.

Воллес зауважує, що на Донбасі російські окупанти продовжують покладатися на застарілу тактику: використовують важкі, часто неточні бомбардування в поєднанні з некоординованим рухом сухопутних військ.

“Вони (російські військові - ред.) роблять багато помилок, але їхня реакція – це більше обстрілів, більше жорстокості та гарматного м’яса”, – сказав він: “У них все ще виникають проблеми з досягненням бажаного ефекту.”

Воллес підсумував, що Британія і далі докладатиме зусилля, щоб росія зазнала поразки в Україні. Він вважає, що найефективнішим способом буде продовження постачання зброї до Києва.

Раніше

Прем’єр-міністр Канади заявив, що світ зробить все можливе, щоб президент рф володимир путін програв війну в Україні.

Українські Національні Новини

Політика