ministr-oboroni-zaperechiv-scho-v-nimetskiy-armiyi-panuye-bezlad

Міністр оборони заперечив, що в німецькій армії панує безлад

 • 623422 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Міністр оборони Німеччини відкинув припущення про те, що збройні сили країни перебувають в безладі. Відповідь було дано у четвер після того, як комісар парламенту з військових питань попередив, що у військах «всього замало». Про це інформує АР, передає УНН.

Деталі

Міністр оборони Борис Пісторіус, який обійняв посаду два місяці тому після того, як його попередниця пішла у відставку через низку помилок, визнав «нестачу збройних сил», але сказав, що «це не через збройні сили. Швидше, вони криються в устаткуванні та в ряді конструкцій».

«Але в Бундесвері далеко не безлад», - сказав Пісторіус журналістам під час відвідування військової бази.

Міністр оборони сказав, що вживаються зусилля щодо прискорення процесів закупівель, які, як він сподівається, будуть ефективними.

На питання про критику з приводу того, що жоден із спеціального фонду у розмірі 100 мільярдів євро для збройних сил, який був створений минулого року, ще не був витрачений, Пісторіус наполягав на тому, що гроші надійдуть.

«Близько 30 мільярдів євро зі спеціального фонду (вже) прив'язані до контрактів», - сказав він, додавши, що оплата закупівель озброєнь зазвичай відбувається лише при доставці, а виконання замовлень на закупівлю може зайняти місяці або роки.

Додамо

У середу уповноважений німецького парламенту з військових питань Єва Хьоґль розкритикувала повільні темпи прагнення Німеччини модернізувати свої збройні сили.

«У Бундесверу дуже мало всього, а з 24 лютого ще менше», - сказала вона.

Українські Національні Новини

Новини Світу