ministr-oboroni-zsu-potribna-programa-rozvitku-ozbroyennya-a-ne-zakupivlya-dlya-latannya-dirok

Міністр оборони: ЗСУ потрібна програма розвитку озброєння, а не закупівля для латання дірок

 • 18795 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Збройним силам України потрібна технічна модернізація та продумана програма розвитку озброєння, а не безсистемна закупівля для латання старих дірок. Про це у середу в Києві заявив новопризначений міністр оборони України Андрій Таран, передає кореспондент УНН.

"Говорячи про пріоритети роботи Міністерства оборони, я б хотів сказати, що головним вважаю необхідність забезпечення високої обороноздатності країни. Здатність Збройних Сил давати відповідну відсіч нападнику. Таку відсіч, щоб у агресора пропадало навіть бажання випробувати міць наших бійців", - зазначив Таран.

Він розповів, що сьогодні вже висловив вдячність тим військовослужбовцям, які "змусили замовкнути ПТРК, який вчора підло здійснив постріл по нашому автомобілю, внаслідок якого загинули люди".

"Тому я вважаю, що в першу чергу армія має бути добре озброєною. Це питання нажаль на теперішній час є проблемним. Збройні сили потребують технічної модернізації, переходу на сучасні системи озброєння з використанням новітніх технологій. Необхідна продумана програма розвитку озброєння, а не безсистемна закупівля для латання старих дірок", - сказав міністр.

Нагадаємо, напередодні російські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Піски. Внаслідок обстрілу один український захисник загинув на місці, ще один помер від отриманих поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням.

Українські Національні Новини

Політика