ministr-oborony-frantsii-prokomentuvav-mozhlyvist-vvedennia-viisk-v-ukrainu-var-matin

Міністр оборони Франції прокоментував можливість введення військ в Україну - Var Matin

 • 30930 переглядiв

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорну заявив, що 2024 рік має стати вирішальним для України, і Франція робить все можливе, щоб допомогти Україні стримати наміри gутіна, хоча чіткого плану поки що немає.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню прокоментував журналістам ймовірність введення французьких військ в Україну. Зокрема, він наголосив, що нині немає чіткого розуміння подальшого розвитку подій в Україні, однак 2024 рік має стати вирішальним, і Франція робить усе для того, аби допомогти Україні стримати наміри путіна. Про це в інтерв’ю французькому виданню "var matin" розповів міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, пише УНН.

З нашого боку немає продуманого плану, але ми не можемо не бачити, що апетити президента Володимира путіна не обов'язково мають межу. І тому президент Республіки сказав, що, оскільки ми не знаємо, як далеко може зайти цей стрімкий наступ, нам складно встановити обмеження апріорі . Це так просто.

– пояснив міністр.

Деталі

Так міністр відповів на питання журналістів "var matin"  про те, яка військова подія могла б підштовхнути президента Франції ввести війська в Україну.

2024 рік є чутливим роком після того, що станеться в Україні, тому дипломатичні ініціативи, які ми здійснюємо, щоб подивитися, що ще ми можемо зробити, що ми можемо зробити по-іншому для України та чого ще не було. Оскільки контрнаступ не спрацював так, як ми хотіли, необхідно подумати про те, що ми можемо зробити інакше.

– додав Лекорню.

Франція передасть Україні списану військову техніку замість утилізації - Міністр оборони29.03.24, 22:59 • [views_0]

Контекст

Наприкінці лютого Макрон зайняв твердішу позицію, заявивши, що відправлення європейських військ в Україну "не має бути виключено".

Крім того, Макрон відповів тим, кого лякає відправка військ в Україну.  За його словами, падіння України матиме прямі наслідки для Франції.

Пізніше Президент Франції зробив ще одну заяву, щодо відправки військ в Україну і наголосив, що "Франція є силою миру".

Тетяна Салганік

Війна