ministr-stepanov-zamovleniy-gluzman-publichno-zvinuvativ-golovu-dp-medzakupivli-u-brekhni

Міністр Степанов "замовлений": Глузман публічно звинуватив голову ДП "Медзакупівлі" у брехні

 • 15981 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман звинуватив очільника ДП "Медзакупівлі" Арсена Жумаділова у брехні про закупівлю вакцин від COVID-19 і наклепі на міністра охорони здоров'я Максима Степанова, а також виступив на підтримку голови МОЗ. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє УНН.

Цитата:

"Як легко і просто брехати в нашій країні. І, головне, безкарно. Глава державного підприємства "Медичні закупівлі" публічно звинуватив міністра Степанова в корупційних закупівлях зарубіжних вакцинних препаратів. Своїх, як відомо, ми не виробляємо. Погодьтеся, дивна ситуація: саме "Медичні закупівлі" закуповують медичні препарати. Не МОЗ", - написав лікар-психіатр.

Деталі

Глузман підкреслив, що свідомо не називає ім'я Арсена Жумаділова в своїй публікації і пояснив - з якої причини не робить цього.

"Свідомо не називаю прізвище глави "Медичних закупівель". З простої причини - він кримський татарин. У моєму судовому вироку було зазначено, що я зводив наклепи про переслідування кримських татар в СРСР. Та й мій підекспертний, генерал Петро Григоренко як міг захищав кримських татар, висланих в Азію. А я, захищаючи генерала від радянської психіатрії, отримав свій 10-річний термін покарання.

Що ж, брехуни і негідники трапляються в різних етносах. Але в Цьому випадку мені особливо боляче", - розповів він.

Лікар-психіатр впевнений, що кампанія проти міністра охорони здоров'я носить замовний характер.

"Розумію, міністр Степанов "замовлений". Відповісти на наклеп на свою адресу він не може. Не положено йому. Розумію і інше: міністр Степанов не безгрішний. Подейкують, що в дитинстві убив з рогатки горобця. Пізніше, у старших класах школи залицявся відразу до двох дівчат", - написав Глузман.

Доповнення

Раніше на підтримку міністра охорони здоров'я Степанова виступила заслужений лікар України і головний інфекціоніст України Ольга Голубовська, назвавши "вакцинну справу" НАБУ розправою. Вона також звернулася до НАБУ і народних депутатів з вимогою припинити перешкоджати роботі лікарів - хоча б до стійкого спаду COVID-19.

До слова

Звернення Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро стало підставою для відкриття кримінального провадження, у межах якого НАБУ розслідує закупівлю Україною вакцин від коронавірусу. Обізнане в ситуації джерело УНН зауважило, що законом такі дії не заборонені, проте викликають питання щодо ситуації, зважаючи на те, що у багатьох експертів є питання щодо самостійності і незалежності РГК при НАБУ.

Окрім того, як стало відомо УНН, в НАБУ надійшло звернення керівництва ДП "Медичні закупівлі", яке намагається перекласти відповідальність за зірвані поставки медпрепаратів на керівництво Міністерства охорони здоров'я, хоча саме "Медзакупівлі" безпосередньо займається цим питанням.

Українські Національні Новини

Здоров'я