ministr-zakordonnikh-sprav-kipru-podav-u-vidstavku-na-tli-prezidentskoyi-borotbi

Міністр закордонних справ Кіпру подав у відставку на тлі президентської боротьби

 • 16920 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Міністр закордонних справ Кіпру Нікос Христодулідіс оголосив про свою відставку в неділю на тлі спекуляцій щодо його наміру балотуватися на пост президента наступного року, які, за його словами, підривають роботу його міністерства та уряду. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Нікос Христодулідіс заявив журналістам, що запропонував президенту Нікосу Анастасіадісу "кілька днів тому" свою відставку і що вона була прийнята лише в п’ятницю.

48-річний Христодулідіс повідомив, що "він був би зацікавлений" брати участь у виборах у березні 2023 року, але для нього було занадто рано офіційно заявляти про свою кандидатуру, і розкритикував, як він назвав, передчасну та контрпродуктивну агітацію, особливо на тлі всіх викликів, викликаних продовження пандемії COVID-19.

Він також засудив крок його правоцентристської демократичної партії (DISY) щодо прискорення процедури відбору кандидата, коли партійна ієрархія оголосила в жовтні, що залишить це рішення на кінець весни.

Додамо

Христодулідіс, який обіймав посаду міністра закордонних справ з березня 2018 року і був речником уряду протягом п’яти років до цього, незмінно вважався одним із найпопулярніших політиків у країні в численних опитуваннях громадської думки.

Українські Національні Новини

Новини Світу