ministra-ekonomiki-kanadi-ne-khotili-puskati-v-ssha-cherez-tyurban

Міністра економіки Канади не хотіли пускати в США через тюрбан

 • 8852 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Міністр інновацій, науки та економічного розвитку Канади Навдіп Байнс розказав, як у 2017 році в аеропорту Детройта його змушували зняти з голови традиційний тюрбан, який носять представники течії сикхізму в Індії. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

"Я пройшов усі перевірки безпеки, не розкриваючи свою особистість в якості міністра. Я зробив це свідомо, щоб краще зрозуміти, що звичайні люди переживають у ситуаціях, коли їм іноді нелегко ладнати з людьми, що знаходяться в положенні влади", - повідомив Байнс.

Коли Байнс пройшов один із пристроїв для сканування без особливих проблем, його попросили пройти ще через один через наявність на голові тюрбана. Але апарат працював неналежним чином, і міністра попросили зняти головний убір, бо на екрані з'явилося червоне світло.

"Я запитав його, чому мені треба знімати мій тюрбан, якщо металодетектор працював добре. Мене б ніколи не попросили знімати мій одяг. Це те ж саме, що частина білизни", - розповідає Байнс.

За 20 хвилин до відправлення, міністра знову зупинили і наказали зняти тюрбан через порушення протоколу. Однак Байнс сказав, що не є порушником і не несе загрози, а після цього показав дипломатичний паспорт і його без проблем пропустили.

Нагадаємо, канадський актор Райан Рейнольдс, який грає відомого на весь світ персонажа комісків Дедпула, розкритикував музичний конкурс Євробачення за те, що у ньому не приймає учать Канада.

Українські Національні Новини

Новини Світу