ministri-g7-obgovoryat-sanktsiyi-proti-rf-naperedodni-richnitsi-vtorgnennya

Міністри G7 обговорять санкції проти рф напередодні річниці вторгнення

 • 401384 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Фінансові лідери країн "Групи семи" (G7) зустрінуться 23 лютого, щоб обговорити заходи проти росії, які чинитимуть на неї тиск з метою припинення війни в Україні, заявив у вівторок міністр фінансів Японії Сунічі Судзукі, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Основними темами обговорення будуть підтримка України та санкції проти росії, - заявив Судзукі. - Ми продовжуватимемо тісно координувати свої дії з G7 та міжнародною спільнотою, щоб посилити ефект санкцій для досягнення кінцевої мети - спонукати росію піти".

Деталі

Японія головуватиме на зустрічі міністрів фінансів та керуючих центральними банками країн G7 в індійському місті Бангалор. Зустріч відбудеться майже через рік після того, як росія вторглася в Україну, назвавши це "спеціальною військовою операцією".

Після зустрічі G7 пізніше цього тижня відбудуться ширші збори фінансових лідерів G20, які будуть організовані в Бангалорі Індією, яка головує в G20.

Очікується, що війна в Україні та світова економіка будуть у центрі уваги переговорів G20.

На них обговорюватимуться інфляція, яка посилилася війною рф, ціни на енергоносії і продовольство, а також підтримка країн з ринком, що формується, що зіткнулися з борговими проблемами. Нездатність вирішити проблему боргу на ринках, що розвиваються, може призвести до фінансової кризи, заявив раніше високопоставлений японський чиновник.

"Беручи участь в обговоренні цих проблем, ми сподіваємося досягти значних результатів, які призведуть до стабільного та сталого глобального зростання", - сказав Судзукі.

Доповнення

Японія головує на міністерських зустрічах G7 цього року напередодні саміту лідерів G7 19-21 травня у Хіросімі. У G7 входять Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та США.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ГУР: у рф готуються до масової мобілізації студентів вишів

     • 846678 переглядiв

    У Швеції заявили, що військова загроза з боку росії зросла

     • 725291 переглядiв

    Антикремлівська коаліція налічує вже 54 країни - Резніков

     • 510335 переглядiв