ministri-yes-skhvalili-novi-sanktsiyi-vidnosno-chotirokh-rosiyan

Міністри ЄС схвалили нові санкції відносно чотирьох росіян

 • 6851 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Міністри закордонних справ Євросоюзу сьогодні затвердили санкції відносно чотирьох громадян Росії, 5 громадян Сирії та одного сирійського підприємства. Про це в Twitter повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, передає УНН.

За словами Йозвяка, на сьогоднішньому засіданні міністри закордонних справ ЄС схвалили нові санкції відносно використання хімічної зброї.

"Заморожування активів і заборона на видачу віз (вводиться - ред.) для 4 громадян Росії, 5 сирійців і 1 сирійської юридичної особи. Імена будуть опубліковані пізніше сьогодні", - написав журналіст.

Він зауважив також, що санкції пов'язані з інцидентом в Солсбері.

Нагадаємо, в понеділок, 21 січня, в Брюсселі проходить засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, в ході якої глави зовнішньополітичних відомств Євросоюзу можуть затвердити санкції проти офіцерів ГРУ РФ Анатолія Чепіги та Олександра Мишкова, яких британська влада вважає безпосередньо причетними до отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії нервово-паралітичним речовиною "Новачок" в місті Солсбері в березні 2018 року.

Раніше про можливість введення санкцій ЄС щодо чотирьох російських офіцерів ГРУ, включаючи "туристів" з Солсбері, повідомляв журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк. За його словами, в списку також опинилися 5 людей з Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу