ministri-yes-znovu-posvarilisya-cherez-migrantiv

Міністри ЄС знову посварилися через мігрантів

 • 729183 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Міністри ЄС зустрілися в четвер, щоб вирішити, хто має нести відповідальність за мігрантів, які прибувають до Європи. Про це пише AFP, передає УНН.

Минулого року клопотання щодо надання притулку в ЄС досягли рівня, небаченого з часів кризи біженців 2015–2016 років, що посилило давню напруженість між державами-членами.

Країни із середземноморського узбережжя - Італія та Греція, вимагають, щоб інші держави приймали більше мігрантів.

Деталі

Напередодні переговорів кілька міністрів закликали Італію дотримуватися так званої Дублінської постанови, відповідно до якої незаконні мігранти мають бути зареєстровані в країні ЄС, до якої вони вперше в'їжджають.

Італія під керівництвом свого нового ультраправого прем'єр-міністра Джорджії Мелоні тимчасово призупинила дію правил у грудні, вказавши на "чисто технічні причини", пов'язані з перевантаженістю приймальних центрів.

«Ми бачимо, що Дублінський регламент став складним, він майже більше не працює з деякими країнами, зокрема з Італією», — заявив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін.

Сварка між Францією та Італією спалахнула в листопаді після того, як Рим відмовився дозволити швартування рятувального корабля під назвою Ocean Viking, яким керувала французька неурядова організація.

«Навіть до кризи Ocean Viking, яка у нас була з Італією, Італія забирала кожну десяту людину. Тому нам, очевидно, потрібно покращити це питання», — сказав Дарманін.

Міністр юстиції Швейцарії Елізабет Бауме-Шнайдер закликала Італію дотримуватись правил.

«Я не єдина, хто каже, що нам потрібно підтримувати діалог з Італією і просити Італію дотримуватись Дублінського пакту», — наполягала вона.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фаезер звинуватила у суперечці «ті держави, які не хочуть повторно приймати» прохачів притулку.

«Я намагатимусь зробити так, щоб держави усвідомили свою відповідальність. Це закон, вони мають реадмісувати. Я нагадаю їм сьогодні», — сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція та Велика Британія працюють над новою угодою щодо боротьби з нелегальною міграцією

Українські Національні Новини

Новини Світу