ministri-zakordonnikh-sprav-iranu-ta-rosiyi-rozkritikuvali-postachannya-zakhidnikh-ozbroyen-ukrayini

Міністри закордонних справ Ірану та росії розкритикували постачання західних озброєнь Україні

 • 351243 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Міністри закордонних справ росії та Ірану розкритикували постачання західних озброєнь Україні на зустрічі в Москві в середу. Про це УНН інформує посилаючись на IRNA.

Цитата

«Ми ще раз звернули увагу на підривну позицію країн НАТО, які давно залучені до конфлікту», — заявив на пресконференції міністр закордонних справ росії сергій лавров.

Деталі

Тим часом головний дипломат Тегерана Хоссейн Амір-Абдоллахян запропонував допомогу Ірану у посередницьких зусиллях щодо досягнення мирної угоди. Однак озброєння Заходом України, що триває, ускладнює ситуацію, сказав він.

Співпраця у сфері оборони «не спрямована проти будь-якої третьої країни», заявив міністр закордонних справ Ірану інформаційному агентству IRNA після прибуття до Москви.

За словами Аміра-Абдоллахяна, Москва і Тегеран близькі до укладання «довгострокової стратегічної угоди», проте більше подробиць він не повідомив. За його словами, за останні півтора роки двосторонній товарообіг уже збільшився більш ніж у 3,5 рази.

лавров, у свою чергу, наголосив на підтримці Москвою Тегерана в питанні іранської ядерної програми.

На переговорах також обговорювалося нещодавнє зближення між Тегераном та Ер-Ріядом, які прагнуть відновити двосторонні відносини після семирічного заморожування.

Українські Національні Новини

Новини Світу