ministry-yes-zaiavliaiut-shcho-yevropa-ne-mozhe-poslabyty-svoiu-pidtrymku-ukrainy-pislia-skhvalennia-dopomohy-vid-ssha

Міністри ЄС заявляють, що Європа не може послабити свою підтримку України після схвалення допомоги від США

 • 20763 переглядiв

Союзники по ЄС наполягають на збереженні сильної підтримки України після того, як США схвалили пакет допомоги на суму 61 мільярд доларів.

Європа "не може послабити" свою підтримку України після того, як законодавці США схвалили пакет допомоги обсягом 61 мільярд доларів, заявили найактивніші союзники України у регіоні, повідомляє The Guardian, пише УНН.

Деталі

Новий міністр закордонних справ Латвії Байба Браже застерегла від послаблення зусиль ЄС щодо допомоги Україні в її захисті від російського нападу, що триває.

"Як європейці, ми маємо зробити крок уперед; ми не можемо розслаблятися, навіть попри те, що США ухвалили пакет допомоги", - сказала вона.

Голова МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив аналогічну думку, описуючи давно відкладене схвалення в суботу Палатою представників США пакету допомоги Україні на суму 61 мільярд доларів.

"Ми ухилилися від історичної кулі, але, на жаль, на шляху ще багато куль. Тому ми можемо радіти сьогодні, але ми повинні бути готові до битви, яка настане завтра, – сказав Ландсбергіс. - Ми маємо продовжувати говорити про те, як ми будемо допомагати Україні далі".

22.04.24, 13:00 • [views_0]

Після нещодавнього рішення Німеччини поставити Україні додаткову систему ППО Patriot, держави-члени ЄС зазнають зростання тиску з метою перекинути аналогічну військову техніку на поля битв, а не залишати її на зберіганні, зауважує видання.

22.04.24, 12:19 • [views_0]

"Ми просимо всі держави-члени зробити все можливе, щоб збільшити потенціал протиповітряної оборони України", - сказав головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, коли його запитали, чи шукали внеску від Іспанії, яка, як повідомляється, зіткнулася з проханням "відкрити свої магазини".

22.04.24, 12:06 • [views_0]

На зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у понеділок обговорюються війна в Україні та криза на Близькому Сході, де вони, як очікується, запровадять додаткові санкції проти Ірану.

ЄС уже наклав санкції на іранських чиновників та організації за їхню роль у постачанні росії військової техніки під час її нападу на Україну, а також за репресії Ірану проти внутрішніх протестувальників за права людини.

"Ми збираємося вжити заходів щодо виробництва та експорту ракет і безпілотників", - сказав Боррель, відповідаючи на запитання про іранські санкції.

Деякі держави-члени побоюються суворого дипломатичного покарання Ірану, побоюючись наслідків спроб відновити заморожену ядерну угоду – СВПД, пише видання.

Держави-члени блоку, більш налаштовані як "яструби", як вказано, прагнуть оголосити іранський Корпус вартових ісламської революції терористичною організацією.

"Скільки фронтів потрібно відкрити Ірану, щоб ми серйозно ставилися до санкцій проти них, - сказав Ландсбергіс, який підтримує це рішення. - Я сподіваюся, що по-друге, ми досягнемо межі, коли ми справді зможемо запровадити серйозні санкції, які фактично обмежить їхню військову промисловість від бойових дій в Україні та проти Ізраїлю".

22.04.24, 11:55 • [views_0]