minkult-napravit-do-minfinu-doopratsovanu-programu-dlya-finansuvannya-natstsentru-dovzhenka

Мінкульт направить до Мінфіну доопрацьовану програму для фінансування Наццентру Довженка

 • 12959 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Міністерство культури та інформаційної політики України найближчим часом планує надіслати Міністерству фінансів України доопрацьований паспорт бюджетної програми 3806030 “Державна підтримка кінематографії”, щоб забезпечити Національний центр Олександра Довженка належним фінансуванням з державного бюджету. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

“Міністерство культури та інформаційної політики України наполегливо працює над вирішенням проблеми з фінансуванням Національного центру Олександра Довженка”, - вказано у повідомленні.

Зазначається, що у зв'язку із скороченням державного бюджету та запровадженням обмежувальних заходів, ініційованими урядом у відповідь на поширення коронавірусної інфекції COVID-19, деякі показники діяльності Центру та його фінансового стану погіршилися.

“Наразі МКІП активно співпрацює з Міністерством фінансів України для того, щоб забезпечити Центр належним фінансуванням з державного бюджету, що сприятиме відновленню повноцінної діяльності інституції. Найближчим часом Мінфіну буде надіслано доопрацьований паспорт бюджетної програми 3806030 “Державна підтримка кінематографії”, - повідомили у пресслужбі.

Вказано, що МКІП закликає всіх учасників процесу до конструктивного діалогу та співпраці, щоб якнайшвидше відновити державне фінансування важливої культурної інституції і, передусім, погасити заборгованість із заробітної плати перед її працівниками.

Нагадаємо, 13 квітня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на позачерговому засіданні ВР представив головні аспекти змін до Державного бюджету 2020 року.

Українські Національні Новини

Політика