minkult-ne-otrimuvav-zapitiv-vnesti-bastu-v-chorniy-spisok

Мінкульт не отримував запитів внести Басту в "чорний список"

 • 26567 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Міністерство культури та інформаційної політики не отримувало запитів щодо внесення російського репера Басти (Василя Вакуленка) до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Про це йдеться в оприлюденому у п'ятницю, 25 червня, коментарі МКІП, передає УНН.

Цитата:

“Зважаючи на велику кількість запитів на інформацію щодо внесення російського виконавця Басти до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє про відсутність відповідного подання від Служби безпеки України. Інформація, щодо наявність такого звернення у медіа — не відповідає дійсності. У разі надходження запиту від СБУ, МКІП обов‘язково розгляне його у встановленому порядку”, — вказали у міністерстві.

Деталі

У МКІП наголосили, що здійснюють дії щодо внесення змін до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці на підставі подання від Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

“Процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати "включати“ чи "не включати“ до списків МКІП не наділено”, — пояснили у міністерстві.

Що було раніше

Раніше у Службі безпеки України у коментарі УНН повідомили, що направили обґрунтовані пропозиції Міністерству культури про включення російського репера Василя Вакуленка (Баста) в список людей, що загрожують національній безпеці.

Додамо, Баста вже був у "чорному списку" російських виконавців - з 2017 по 2020 рік. З 2017 року концерти Басти скасовували через заборону на в’їзд в Україну.

А за поданням СБУ, російського репера Басту з 16 вересня 2020 виключили з переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Концерт російського репера Басти в Україні призначений на 25-26 червня. Як повідомляли журналісту УНН в СБУ, концерт відбудеться, оскільки термін заборони на в’їзд артисту вже закінчився.

Українські Національні Новини

Політика