minkult-planuye-virishiti-na-mizhnarodnomu-rivni-pitannya-vistupu-ukrayinskikh-sportsmeniv-u-rosiyi

Мінкульт планує вирішити на міжнародному рівні питання виступу українських спортсменів у Росії

 • 16387 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Міністерство культури, молоді та спорту України починає консультації з міжнародними організаціями, щоб вирішити питання виступу українських спортсменів у РФ. Про це під час брифінгу повідомив міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський, передає кореспондент УНН.

"Всі ці роки, коли діяв цей наказ, ми фактично ховали голову в пісок. Ви говорили, що "не рекомендуємо", але вони якось там їздять. Держава самоусунулась від складних питань. Це складне питання і його треба вирішувати на міжнародному рівні. Тобто є країна-агресор, яка напала на Україну, і в цій країні проводять міжнародні змагання. Якщо наші спортсмени туди не їздять - вони втрачають очки. Це несправедливо. А їздити туди - це нормування наших відносин. От в цьому конфлікті ми живемо, його треба вирішити. Ми починаємо зараз консультації з міжнародними організаціями, як це питання повинно бути врегульовано в Україні, як це питання повинно бути врегульовано на майбутнє", - зазначив він.

Як раніше повідомлялося в УНН, міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що для того, аби боротися за медалі, українські спортсмени повинні виступати за кордоном, у тому числі у РФ.

Нагадаємо, у Федерації гімнастики України пояснили, чому збірна України ухвалила рішення про участь в турнірі з художньої гімнастики "Гран-прі Москва-2020" до Росії 7-9 лютого.

Українські Національні Новини

Політика