minkult-rekomenduvav-lavri-povernuti-derzhavi-kulturni-tsinnosti-yaki-ne-vikoristovuyutsya-v-religiynikh-obryadakh

Мінкульт рекомендував лаврі повернути державі культурні цінності, які не використовуються в релігійних обрядах

 • 10604 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Комісія Міністерства культури України рекомендувала Свято-Успенському чоловічому монастирю Києво-Печерської лаври української православної церкви московського патріархату повернути до національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника культурні цінності, які не використовуються в релігійних обрядах. Про це повідомила керівник прес-служби Міністерства культури Юлія Даценко, передає УНН.

"Предмети з числа тих, що не використовуються в релігійних обрядах за результатами перевірки рекомендовано повернути до державної частини музейного фонду України", - сказала Даценко.

Відповідну рекомендацію комісія Мінкульту надала за результатами перевірки наявності, стану збереження та умов зберігання культурних цінностей у заповіднику, яка відбулась в період з 21 листопада по 17 грудня 2018 року.

Окрім цього Юлія Даценко зазначила, що 2 предмети знаходяться в аварійному стані, а ще 65 культурних цінностей потребують реставрації.

"Окрім цього, комісією встановлено в основному задовільний стан умов зберігання культурних цінностей. З оглянутих предметів 253 відреставровані. 65 потребують реставрації, а 2 з них знаходяться в аварійному стані", - повідомила Даценко.

Як повідомляв УНН, перевірка Мінкульту виявила недостачу 10 культурних цінностей у Лаврі.

Українські Національні Новини

Суспільство