minoboroni-do-kintsya-nastupnogo-roku-dodatkovo-pridbaye-bayraktari-dlya-zsu-reznikov-pidsumuvav-poyizdku-v-oos

Міноборони до кінця наступного року додатково придбає “Байрактари” для ЗСУ: Резніков підсумував поїздку в ООС

 • 14340 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Міністерство оборони України до кінця наступного року додатково придбає безпілотні літальні апарати “Байрактар”. Про це за підсумками робочої поїздки до району проведення операції Об’єднаних сил заявив міністр оборони України Олексій Резніков, передає УНН.

Цитата

“Наші турецькі партнери публічно оголосили, що вони беруть українські двигуни для облаштування «Байрактарів». Ми ще додатково плануємо придбати їх у наступному році. Але це будуть українські Байрактари, підкреслюю. Тобто виготовлені у Туреччині, але вони будуть українські, на озброєнні Збройних Сил України. Вони будуть застосовуватися, оскільки ми маємо боронити нашу незалежність, у тому числі, відповідно до 51 статті статуту ООН”, — заявив Резніков.

Деталі

Під час поїздки до зони ООС, міністра оборони і головнокомандувача ЗС України ознайомили з досвідом та перспективами бойового застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу «Байрактар» з метою відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

У свою чергу Головнокомандувач ЗС України запевнив, що Збройні Сили перебувають у постійній готовності до застосування ударного дрона в разі провокативних дій з боку збройних формувань РФ.

Крім того, у ході поїздки, робоча група проінспектувала стан справ на передових позиціях українських військ, ознайомилася із ситуацією на тих опорних пунктах, де ворог найчастіше здійснює порушення режиму припинення вогню. Керівник оборонного відомства та Головнокомандувач ЗС заслухали інформацію про заходи захисту життя та здоров’я військовослужбовців, цивільного населення.

Додамо

Раніше повідомлялося, що Україна буде використовувати безпілотник Bayraktar у разі загрози життю українських військових.

Також в Україні планують побудувати завод і налагодити повномасштабне виробництво безпілотних літальних апаратів “Байрактар”.

Українські Національні Новини

Політика