minoboroni-frn-vvazhaye-scho-mozhe-buti-dva-stsenariyi-novogo-nastupu-rf-v-ukrayini-2023-roku-zmi

Міноборони ФРН вважає, що може бути два сценарії нового наступу рф в Україні 2023 року - ЗМІ

 • 490997 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Міністерство оборони Німеччини вважає, що російська федерація має два можливих сценарії нового наступу в 2023 році. Про це повідомила газета Neue Zürcher Zeitung із посиланням на аналіз відомства, матеріал у відкритому доступі опублікувало видання Tagesspiegel, пише УНН.

Деталі

Оборонне відомство країни очікує великого наступу росії в Україні на початку 2023 року. У першому сценарії російський диктатор володимир путін ставить собі за мету підкорити всю Донецьку та Луганську області, у другому - повністю захопити Україну.

Очікується, що підкорення Донецької та Луганської областей почнеться в квітні 2023 року. За першим сценарієм, росія зосередиться на спробах повністю захопити Донбас. Водночас, згідно з аналізом у першому сценарії, десятки тисяч білоруських військових пройшли б до українського кордону на півночі. За даними міноборони ФРН, це має на меті розділити українські війська. У цьому випадку, однак, білоруського вторгнення очікувати не варто, повідомляє NZZ з посиланням на документ.

У другому сценарії описується війна на два фронти. "У цьому випадку російські війська наступали б з Донбасу, а білоруські – з півночі. Щоб перекрити постачання зброї із заходу, російські війська намагатимуться просунутися до українсько-польського кордону", - йдеться у матеріалі.

Однак для цього необхідна російська загальна мобілізація, цитує аналіз NZZ. Захід, який міністерство оборони ФРН вважає "досить малоймовірним з внутрішньополітичних причин".

Доповнення

Є сумніви щодо успішності ведення боїв армією рф у межах населених пунктів. Про це йдеться у новому зведенні Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, який присвячений боям навколо Бахмута. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Жертвами сильного снігопаду в Японії стали 17 людей

     • 371986 переглядiв

    Ще плюс 550: Генштаб оновив інформацію про знищених окупантів

     • 297857 переглядiв

    Видобуток та експорт газу росією у 2022 році скоротяться

     • 388975 переглядiв