minoboroni-nimechchini-pidtverdzhuye-kilkamilyardniy-paket-dopomogi-dlya-ukrayini

Міноборони Німеччини підтверджує кількамільярдний пакет допомоги для України

 • 752102 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Міноборони Німеччини підтверджує кількамільярдний пакет допомоги для України, серед іншого, планується постачання "ППО, бойових машин та бойових машин піхоти, артилерійських боєприпасів та розвідувальних безпілотників", повідомило у суботу федеральне міністерство оборони, інформує AFP, пише УНН.

Цитата

"Цим цінним внеском терміново необхідних військових матеріалів ми ще раз показуємо, що Німеччина серйозно ставиться до своєї підтримки", - заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, заяву якого цитує AFP.

Згідно з інформацією, яку оприлюднює AFP, Україна має отримати, серед іншого, "30 танків Leopard 1 A5 та 20 Marder". У пакет також входять зокрема "чотири додаткові зенітні комплекси Iris-T". Також обіцяють надати Німеччині артилерійські боєприпаси та інші.

"Усе це та багато іншого надходить з промислових запасів або промислового виробництва", тобто не з запасів Бундесверу, заявили в міністерстві. "Розпочато імплементацію цих заходів, ухвалених федеральним урядом". Згідно з повідомленням Spiegel, це найбільший пакет зброї, який Німеччина надала Україні з початку війни рф проти України в лютому 2022 року.

"Ми всі бажаємо якнайшвидшого завершення цієї жахливої ​​та незаконної війни росії проти українського народу", - сказав Пісторіус. "На жаль, цього поки що не видно. Тому Німеччина надасть всю можливу допомогу - стільки, скільки буде потрібно", - запевнив міністр.

#UPDATE "We all hope for a rapid end to this terrible war by Russia against the Ukrainian people, but unfortunately this is not in sight," Defence Minister Boris Pistorius said in a statement, . The weapons will include tanks, armoured vehicles and air-defence systems. pic.twitter.com/5gfiUxcmEM

— AFP News Agency (@AFP) May 13, 2023

Про те, що інформацію підтверджують у Міноборони Німеччини, також повідомило і tagesschau.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу у Стокгольмі підтвердив, що Берлін готує для Києва новий пакет військової допомоги,

Українські Національні Новини

Новини Світу