minoboroni-ofitsiyno-zaboronilo-vikoristannya-litakiv-an-26-do-zavershennya-rozsliduvannya-aviakatastrofi-pid-kharkovom

Міноборони заборонило використання літаків Ан-26 до завершення розслідування катастрофи під Харковом

 • 14024 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Використання літаків Ан-26 до завершення розслідування авіакатастрофи під Харковом офіційно заборонено наказом Міноборони. Про це сказав міністр оборони Украіни Андрій Таран під час селекторної наради у Президента Володимира Зеленського, передає УНН із посиланням на пресслужбу Глави держави.

"Міністр оборони Андрій Таран проінформував Президента, що за його наказом заборонено використання літаків Ан-26 до завершення розслідування авіакатастрофи. Також міністр оборони зазначив, що триває розшифровка бортових самописців літака, який зазнав катастрофи. До Державного бюро розслідувань направлені плівки із записами голосів екіпажу", - повідомили у пресслужбі.

Крім того, повідомляється, що надається психологічна допомога родичам загиблих.

Нагадаємо, 25 вересня о 20:45 під Чугуєвом на Харківщині впав літак. Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб — члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер наступного дня від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

Як повідомляв УНН, Президент України Володимир Зеленський у суботу дав доручення призупинити польоти, у яких беруть участь аналогічні літаки АН-26, що зазнав падіння у Чугуївському районі Харківської області.

Українські Національні Новини

Політика