minoboroni-planuye-zberegti-viyskove-vitannya-slava-ukrayini-geroyam-slava

Міноборони планує зберегти військове вітання "Слава Україні! – Героям Слава!"

 • 130723 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Із втратою чинності ЗУ "Про стройовий статут ЗСУ" не буде скасовуватися військове вітання "Слава Україні! - Героям слава!". У Міноборони планують зберегти вимоги до військового вітання відповідним наказом. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони.

"Слава Україні! - Героям слава!" - наказом Міноборони України будуть збережені визначені на даний час вимоги до військового вітання", - йдеться у повідомленні.

У Міноборони зазначили, що втрата чинності ЗУ "Про Стройовий статут Збройних Сил України" жодним чином не скасує військове вітання, яке буде закріплено у відомчому документі. З набранням чинності закону в Міноборони буде видано наказ, який визначатиме стройові прийоми, порядок виконання військового вітання тощо.

"У відповідному наказі Міноборони будуть збережені визначені на даний час вимоги щодо виконання військового вітання, а саме вітання: "Слава Україні!" та відповіді на нього: "Героям слава!", - повідомили у міністерстві.

Нагадаємо, 5 лютого 2020 року парламент ухвалив законопроект "Про визнання таким, що втратив чинність Закону України "Про Стройовий статут Збройних Сил України", який передбачає приведення законодавства України у відповідність до вимог статі 92 Конституції України, якою передбачено вичерпний перелік питань, які визначаються чи встановлюються виключно законами України.

11 лютого 2020 року Закон направлено на підпис Президенту України.

Українські Національні Новини

Суспільство