minoboroni-rosiyi-zvinuvativ-bombarduvalniki-ssha-u-repetitsiyi-yadernogo-udaru

Міноборони Росії звинуватило бомбардувальники США у "репетиції ядерного удару"

 • 17161 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу у вівторок звинуватив бомбардувальники США в "репетиції ядерного удару" по Росії з двох різних напрямків. Про це пише УНН з посиланням на агенство ТАСС.

Деталі

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Москва відзначила значне зростання активності американських стратегічних бомбардувальників, які, за його словами, цього місяця здійснили 30 польотів поблизу Росії. Це, за його словами, у 2,5 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Шойгу скаржився зокрема на "імітацію ядерного удару" США по Росії.

"Міністр оборони підкреслив, що під час військових навчань США "Глобальний грім" (Global Thunder) 10 американських стратегічних бомбардувальників відрепетирували запуск ядерної зброї по Росії із західного та східного напрямів, - цитує слова Шойгу агенство ТАСС. - Мінімальна близькість до нашого державного кордону складала 20 км".

За словами Шойгу, російські підрозділи ППО виявили та відслідковували американські стратегічні бомбардувальники та вжили заходів, щоб уникнути будь-яких інцидентів.

Доповнення

Global Thunder - це щорічні ядерні та командні навчання Стратегічного командування США, призначені для перевірки та демонстрації готовності американського ядерного потенціалу.

Звинувачення Міноборони прозвучало в період високої напруженості між Вашингтоном та Москвою щодо України, коли офіційні особи США висловлюють занепокоєння щодо можливого нападу Росії – припущення, яке Кремль відкидає, як хибне.

Москва, у свою чергу, звинуватила Сполучені Штати, НАТО та Україну у "провокаційній та безвідповідальній" поведінці, вказавши на постачання американської зброї Україні, використання Україною турецьких ударних безпілотників проти бойовиків, що підтримуються Росією, на сході України та військові навчання НАТО поблизу її кордонів.

Українські Національні Новини

Новини Світу