minoboroni-rozroblyaye-strategiyu-voyennoyi-bezpeki-ukrayini-taran

Міноборони розробляє стратегію воєнної безпеки України - Таран

 • 15035 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Міноборони веде роботу над стратегією воєнної безпеки, виходячи з актуальних доктринальних засад стратегії національної безпеки, введеної у дію Президентом України 14 вересня 2020 року. Передусім акцент у документі буде зроблено на розвитку особливого партнерства з НАТО з метою набуття повноправного членства в Альянсі. Про це повідомив міністр оборони України Андрій Таран, передає пресслужба Міноборони, інформує УНН.

"Новітня стратегія національної безпеки, схвалена Верховним Головнокомандувачем, містить однозначний імператив отримати запрошення та приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО. Поставлена мета - повноправне членство в Альянсі. З цього ми і виходимо, організовуючи свою роботу над проектом стратегії воєнної безпеки", - заявив очільник оборонного відомства.

Він також зауважив, що Міністерство оборони України брало активну участь у розробці стратегії національної безпеки України.

Зазначається, що для опрацювання проектів стратегії воєнної безпеки України та стратегічного оборонного бюлетеня України створено робочу групу за участі фахівців Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ, запрошено представників ОПУ, апарату РНБО, секретаріату Кабміну, Націнституту стратегічних досліджень, складових сил оборони, а також ради сприяння імплементації реформ Міноборони України та Громадської ради при Міноборони України.

Як повідомлялося раніше в УНН, Кабмін схвалив стратегію боротьби з організованою злочинністю.

Українські Національні Новини

Політика