minoboroni-uklalo-16-kontraktiv-z-ukrayinskimi-virobnikami-bpla-reznikov

Міноборони уклало 16 контрактів з українськими виробниками БПЛА - Резніков

 • 912119 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Міністерство оборони України вже уклало 16 державних контрактів з українськими виробниками БПЛА, повідомив у Facebook міністр оборони України Олексій Резніков, пише УНН.

Зі слів міністра, наразі одним із ключових напрямків Міноборони є розвиток і підтримка українського ринку БПЛА.

Цитата

"Після консультацій з Генеральним штабом ЗСУ, після випробувань, Міноборони вже укладено 16 державних контрактів з українськими виробниками БПЛА", - зазначив міністр оборони.

Деталі

Усього ж міністерство отримало 75 заявок від вітчизняних виробників БПЛА.

"Після низки зустрічей, перемовин, сперечань восени 2022 ми досягли радикального спрощення процедури прийняття ОВТ в експлуатацію в армії. Сьогодні ж ми отримали заявки від українських виробників на 75 БПЛА різних типів", - повідомив Резніков.

"У 2023 році ми збільшуємо закупівлі БПЛА для Збройних Сил України. На цей сегмент плануємо спрямувати близько 20 млрд грн. Це лише початок. Адже мова йде не тільки про потреби аеророзвідки, - зазначив міністр. - Ми говоримо про розвиток ринку дронів широкого спектру застосування — повітря-земля-вода. Це і про коригування артилерії, і про нанесення ураження ворогу (ударні дрони), і про доставку б/к, евакуацію поранених тощо"

За його словами, спільні наради представників Міноборони, Генштабу ЗСУ, вітчизняних розробників та виробників БПЛА продовжуються.

"На останній (нараді) — визначили низку завдань та кроків щодо вдосконалення регуляторних процедур. Ці пропозиції вже сьогодні — 30 січня, будуть обговорені на засіданні Координаційного штабу з питань розвитку виробництва розвідувальних та ударних дронів вітчизняних виробників", - повідомив Резніков.

Міністр також повідомив, що найближчими днями планує особисто зустрітися з українськими розробниками і виробниками БПЛА, після іншої дуже важливої зустрічі в інтересах Сил оборони.

Доповнення

Міністр оборони України Олексій Резніков показав українську САУ "Богдана" калібру 155-мм і додав, що одна така артсистема успішно пройшла випробування на полі бою.

Українські Національні Новини

Війна