minoboroni-zaplanuvalo-zbuduvati-15-skhovisch-boyepripasiv-za-standartami-nato

Міноборони запланувало збудувати 15 сховищ боєприпасів за стандартами НАТО

 • 8858 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Міністерство оборони України збудує 15 нових сховищ на трьох арсеналах за стандартами НАТО. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міноборони, передає УНН.

"Розроблено належну технічну документацію, проведені тендерні процедури і на початку червня стартували будівельні роботи. Йдеться про 15 абсолютно нових і сучасних заглиблених (обсипних) сховищ на трьох арсеналах", - зазначається у повідомленні.

Протягом цього року, розповіли у відомстві, на будівництво нових сховищ для боєприпасів передбачено 500 млн грн.

Перевагою нових сховищ будуть залізобетонні "кокони", які в разі надзвичайної події не даватимуть розлітатися на велику відстань боєприпасам. І основне – вони будуть облаштовані сучасними автоматичними системами охорони, сповіщення та пожежогасіння, що зводять ймовірність негативного впливу людського фактора майже до нуля.

Нагадаємо, 23 березня 2017 року о 2:56 23 березня надійшла інформація про те, що на території військового складу Міністерства оборони у місті Балаклія Харківської області виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. 

26 вересня 2017 року близько 22:00 на військових складах населеного пункту Калинівка на Вінниччині сталася пожежа з подальшими вибухами боєприпасів.

Українські Національні Новини

Політика