minoboroni-zbirayetsya-vidkriti-bilshist-danikh-pro-oboronni-zamovlennya

Міноборони збирається відкрити більшість даних про оборонні замовлення

 • 11658 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Засекречення державного оборонного замовлення піднімало велику кількість питань. Тому Міноборони працює над тим, щоб зробити більшу його частину відкритою. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

"Якась частина ДОЗ має бути закритою – не все ми можемо публікувати, але всі побачать, як розвивається армія, куди спрямовуються кошти і як формуються ціни", – зазначив міністр оборони України Андрій Загороднюк під час урочистого зібрання до Дня захисника України.

Андрій Загороднюк також наголосив на максимальному запровадженні принципів конкурентності з метою унеможливлення ситуацій, коли керівництво або групи керівників в одноосібному порядку вирішують подальшу долю державних коштів.

"Це має бути абсолютно відкрита процедура, що дасть можливість приватним компаніям брати участь у державному оборонному замовленні. Ми покладаємо великі сподівання на "Укроборонпром". Водночас, приватні компанії мають складати конкуренцію "Укроборонпрому" для того, щоб концерн змінювався і швидше реагував на наші замовлення", підкреслив міністр оборони.

Загороднюк також поінформував про плани Міноборони закуповувати іноземне озброєння, адже багато зразків ОВТ, що сьогодні перебувають на озброєнні ЗС України – морально і фізично застарілі. За його словами, наразі формується спеціальна група, яка працюватиме із закордонними партнерами.

Нагадаємо, Укроборонпром оптимізує роботу власних спецекспортерів.

Українські Національні Новини

Суспільство