minoborony-pro-ramshtain-21-ytymetsia-pro-rozrobku-alhorytmiv-zavdiaky-yakym-bude-nadkhodyty-zakhidna-zbroia

Міноборони про Рамштайн-21: йтиметься про розробку алгоритмів, завдяки яким буде надходити західна зброя

 • 14287 переглядiв

На сьогоднішній зустрічі в Рамштайні вони обговорять якнайшвидше налагодження маршрутів постачання та логістики з партнерами, а також алгоритми постачання західного озброєння, з пріоритетом на постачання в Україну 155-мм снарядів та боєприпасів ПТРК.

На сьогоднішньому засіданні у форматі "Рамштайн", зокрема йтиметься про максимально швидке налагодження з партнерами постачання і логістичних шляхів, розробки тих алгоритмів, завдяки яким буде надходити західна зброя. Про це  заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передає УНН.

Формат "Рамштайн", якому сьогодні виповнюється два роки є вкрай важливим. Нагадаю, що за час його існування 114 млрд дол. підтримки надійшла в Україну. Ці гроші, і ця допомога зброєю фактично допомогла нашій державі зберегтися й в сукупності з мужністю та героїзмом українських військових дати відсіч окупантам

- повідомив Лазуткін.

Він також розповів про, що йтиметься на сьогоднішньому засіданні "Рамштайну".

Йтиметься сьогодні про максимально швидке налагодження з партнерами постачання і логістичних шляхів, розробки тих алгоритмів, завдяки яким буде надходити західна зброя. Традиційно вже напередодні "Рамштайну" декілька країн оголосили про те, що будуть виділені серйозні кошти на допомогу Україні

 - сказав Лазуткін.

На уточнююче запитання, про які пріоритети буде йти мова цього разу, Лазуткін відповів: "Йтиметься передусім про постачання зброї, снарядів різних калібрів, передусім 155-мм. Також йдеться про те, що будуть боєприпаси ATACMS в Україну постачатися".

Доповнення

Заступник голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв повідомляв, що на сьогоднішньому засіданні у форматі "Рамштайн" очікується формалізація пакетів допомоги від США, Великої Британії та Німеччини, а також фокус на роботі коаліцій.

Рамштайн-21: у Пентагоні уточнили, як пройде засідання23.04.24, 12:03 • [views_0]

Анна Мурашко

Війна