minprirodi-pribralo-z-rinku-chotirokh-utilizatoriv-otrutokhimikativ

Мінприроди прибрало з ринку чотирьох утилізаторів отрутохімікатів

 • 8583 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. З початку року Міністерство екології та природних ресурсів анулювало 4 ліцензії у сфері поводження з небезпечними відходами, передає УНН із посиланням на дані Мінприроди.

Так, у січні міністерство позбавило права збирати, перевозити та зберігати небезпечні відходи ТОВ "Житомиркомунсервіс", у березні - ТОВ "НТВ Інтерпрайсіз".

Цього місяця Мінприроди відібрало ліцензію на збір, перевезення та зберігання отрутохімікатів у ТОВ "Екотраст", а також у ТОВ "Продгруп".

Нагадаємо, цьогорічні перевірки спецпідприємств розпочалися 8 січня. Загалом, у 2019 році Мінприроди перевірить 28 підприємств, що мають ліцензії на поводження із небезпечними відходами.

Як повідомляв УНН, за час дії мораторію на перевірки бізнесу велика частина спецкомпаній перетворилася в безвідповідальних шахраїв, які замість знешкодження отрутохімікатів складували їх на стихійних звалищах, стверджують профільні експерти.

Дозвіл на перевірки Мінприроди отримало тільки з 2018 року і відразу почало масштабний аудит сфери. За рік ековідомство перевірило 130 спецпідприємств. Ліцензій позбавлено 59 спецпідприємств, або кожне друге з перевірених.

Українські Національні Новини

Суспільство