minregion-rozrobiv-proekti-pobudovi-vnutrishnikh-tualetiv-u-shkolakh

Мінрегіон розробив проекти побудови внутрішніх туалетів у школах

 • 12033 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило проектні рішення щодо добудови внутрішніх вбиралень у школах, де їх немає. Про це повідомила прес-служба Мінрегіону, передає УНН.

"Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило проектні рішення щодо добудови внутрішніх вбиралень в тих школах, де їх немає. Адже близько 10% українських шкіл не мають туалетів, розташованих у внутрішніх приміщеннях, — вони знаходяться на вулиці", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Льва Парцхаладзе, міністерство розробило кілька прикладів планувальних рішень щодо добудови санвузлів у школах.

"Це три типи санітарних блоків в залежності від кількості учнів у школі: до 60 осіб, до 140 та до 200. Також вони передбачають влаштування локальних септиків, якщо це потрібно", — зазначив Парцхаладзе.

Він також наголосив, що більш ніж 30% вбиралень, розташованих у приміщеннях, потребують термінового ремонту.

"Є також випадки, де вже були проведені роботи, але неправильно — не встановлюються дверцята у кабінках, не облаштовуються універсальні туалети для дітей з інвалідністю. Це обов’язково треба враховувати при новому будівництві, капремонті чи реконструкції санприміщень", — додав заступник міністра.

Крім того, він зазначив, що нові ДБН щодо інклюзивності вступили в дію з 1 квітня, і в розроблених Міністерством рекомендаціях вже враховано чинні норми щодо проектування універсальних туалетів.

Як повідомляв УНН, цього року з бюджету буде виділено 267,3 млн грн на побудову зручних і теплих туалетів у школах, ліквідувавши вуличні туалети у сільських школах.

Нагадаємо, в українських школах до кінця року мають бути ліквідовані вуличні туалети.

Українські Національні Новини

Суспільство