minreintegratsiyi-okupatsiyna-vlada-nekhtuye-bezpekoyu-gromadyan-dlya-provedennya-paradu

Мінреінтеграції: окупаційна влада нехтує безпекою громадян для проведення параду

 • 11721 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. На усіх тимчасово окупованих Росією територіях України зберігається тенденція до приховування інформації про стан захворюваності на COVID-19, частково це робиться тому, що триває підготовка до параду. Про це повідомляє УНН з посиланням на звіт Мінреінтеграції.

"Найбільш наочним прикладом нехтування безпекою громадян з боку держави-окупанта є поведінка так званого "очільника" російської окупаційної адміністрації у Криму Сергія Аксьонова. 16 червня, з огляду на складну епідеміологічну ситуацію, Аксьонов скасував проведення у м. Сімферополі перенесеного на 24 червня параду, проведення якого було заплановане 9 травня. Втім, за кілька годин він змінив точку зору на протилежну і знову дозволив проведення параду після консультацій з російським керівництвом", - повідомляється у звіті.

Повідомляється, що станом на 19 червня понад 30 міст у Російській Федерації або скасували, або перенесли урочистості до 9 травня через пандемію коронавірусу.

Втім, тимчасово окупований Росією Сімферополь потрапив до списку міст, де проведення параду визначалось як пріоритетне владою РФ. Тому окупаційна адміністрація була змушена переглянути своє рішення, що може поставити під загрозу життя і здоров’я громадян.

"Слід зазначити, що протягом 17 червня на території ТОТ українського півострова Крим не було зафіксовано жодного нового випадку коронавірусу, що є абсолютно нетиповим для останнього періоду і може бути наслідком політичного тиску з метою приховування стану захворюваності перед "урочистостями", - повідомляють у Міністерстві.

У звіті додається, що окупаційні адміністрації на ТОТ Донецької та Луганської областей України проводять масштабні репетиції парадів, що планують організувати синхронно з акцією в Росії. При цьому, на усіх тимчасово окупованих Росією територіях України зберігається тенденція до приховування інформації про стан захворюваності в російських окупаційних військових контингентах.

Раніше УНН писав, що близько 80 ветеранів Другої світової війни, які будуть поруч з президентом РФ Володимиром Путіним під час параду, відправлені на карантин.

Українські Національні Новини

Політика