minreintegratsiyi-zaproponuye-vr-paket-zakonoproektiv-pro-perekhidniy-period-na-donbasi

Мінреінтеграції запропонує ВР пакет законопроектів про "перехідний період" на Донбасі

 • 14521 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Мінреінтеграції запропонує на розгляд парламенту пакет законопроектів щодо "перехідного періоду" на Донбасі. Про це сказав під час виступу у парламенті віце-прем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков, передає кореспондент УНН.

"Як член уряду, якому ви довірили відповідальність за певний напрямок, хочу звернути увагу на ті кроки, які ми вважаємо необхідними, і прошу вас їх підтримати. Перше – після гарячої фази будь-якого конфлікту обов’язково наступає "перехідний період". Його важлива частина – це створення механізмів перехідного правосуддя. Що це таке? Згідно принципів ООН, це право на правду і право на справедливість, це компенсації жертвам агресії, це відповідальність. Нам потрібен закон про відповідальність. Нам доведеться визначати, хто такі колаборанти, хто злочинці, а хто заручники, хто підпадає під амністію, а хто "в жодному разі ні", і має понести покарання "по повній", - сказав Резніков.

Він також подякував парламентарям за закон "про воєнних злочинців".

"Мінреінтеграції у співпраці з колегами по уряду запропонує на розгляд парламенту пакет законопроектів щодо перехідного періоду, там будуть відповіді і про колаборантів, і про порядок амністій, і багато інших положень, і ми будемо просити вас їх підтримати", - повідомив віце-прем’єр-міністр.

Як повідомлялося раніше в УНН, реінтеграція Донбасу триватиме щонайменше одне покоління - Резніков.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Метро на Виноградар: став відомий прогрес у будівництві

     • 27474 переглядiв