minreintegratsiyi-zasudilo-diyi-rf-po-vidnoshennyu-do-advokata-semedlyayeva-v-okupovanomu-krimu

Мінреінтеграції засудило дії РФ по відношенню до адвоката Семедляєва в окупованому Криму

 • 13269 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України засуджує дії РФ в окупованому Криму щодо адвоката Едема Семедляєва. Про це відомство повідомляє у Facebook, передає УНН.

Цитата

"Російські окупаційні режими в Криму незаконно засудили адвоката Едема Семедляєва до 12 діб адміністративного арешту та 4000 російських рублів штрафу за ніби-то непокору законним вимогам співробітників поліції. Мінреінтеграції засуджує чергову хвилю репресій та переслідувань в тимчасово окупованому Криму щодо громадян з стійкою громадянською позицією і які не визнають окупацію своєї рідної землі!", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Відомство заявило, що Україна збирає інформацію про всіх, хто залучений державою-окупантом до тих чи інших незаконних обшуків і арештів, порушень норм міжнародного гуманітарного права та скоєння злочинів проти людей на тимчасово окупованих територіях. Причетні до згаданих злочинів понесуть відповідальність, незважаючи на строки їх давності.

Доповнення

У 25 жовтня в Сімферополі в тимчасово окупованому Криму співробітники російського ОМОНу незаконно затримали під будівлею підконтрольного РФ “Кримського гарнізонного воєнного суду” 21 кримськотатарського активіста.

12 жовтня протягом дня в окупованому Росією Криму затримали 20 кримських татар, кількох літніх людей до вечора відпустили.

Підконтрольний Росії “Центральний районний суд Сімферополя” арештував на 12 діб Семедляєва 11 листопада.

Українські Національні Новини

Суспільство