minsilgosp-kambodzhi-khoche-dozvoliti-prodazh-sviney-z-urazhenikh-achs-ferm

Мінсільгосп Камбоджі хоче дозволити продаж свиней з уражених АЧС ферм

 • 11368 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Міністерство сільського, лісового і рибного господарства Камбоджі планує дозволити продаж свиней з уражених вірусом африканської чуми свиней (АЧС) ферм, передає УНН з посиланням на phnompenhpost.com.

Йдеться про провінції Ратанакірі, Тбонгхмум, Свей-Рьєнг, Такео, Кандал. Там від АЧС, в цілому, загинули 3 тис. 211 свиней.

"Міністерство дозволить продаж свиней, якщо аналіз крові покаже, що тварини не заражені вірусом АЧС. Це робиться для того, щоб бажаючі змогли заощадити на покупці свиней", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що через АЧС фермери п'яти камбоджійських провінцій втратили 600 тис. дол.

Нагадаємо, не так давно Мінсільгосп Камбоджі повідомив про новий спалах АЧС.

Також нагадаємо, що в Україні продовжують фіксувати нові спалахи АЧС. У минулому році контролери заявили про 145 випадків хвороби, виявлених в різних регіонах країни, в цьому році їх уже більше 20.

Епідемія завдає колосальних збитків українським свинарям.

При цьому, за даними "Центру підвищення ефективності в тваринництві", за сім років власники господарств отримали менше 1% від належних грошових компенсацій.

З метою мінімізації збитків фермерів від АЧС тваринники вимагають від КМУ знизити або тимчасово скасувати податки для свинарів.

А депутат Сергій Тригубенко вважає за необхідне відновлення практики страхування від АЧС в Україні.

У Мінагро з політиком згодні, однак поки так і не змогли запропонувати робочий механізм страхування фермерств від ризику епідемії.

Українські Національні Новини

Новини Світу