minsotspolitiki-vzyalo-sobi-misyats-na-reviziyu-zakladiv-dlya-litnikh-lyudey

Мінсоцполітики взяло собі місяць на ревізію закладів для літніх людей після пожежі

 • 21016 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Міністерство соціальної політики взяло собі місяць, щоб наповнити Реєстр надавачів соціальних послуг реальною інформацією про заклади для літніх людей, які є в Україні. Про це сказала міністр соціальної політики України Марина Лазебна в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, передає УНН.

Цитата:

“Ми взяли для себе один місяць для того, щоб зробити, наповнити (Реєстр надавачів соціальних послуг - ред.) реальною інформацією про заклади, які є в Україні. Люди мають знати реальну ситуацію і люди мають бути в безпеці і знати, що там якісні послуги. За один місяць ми будемо намагатися виправити, як на законодавчому рівні, так і в кожному регіоні”, - сказала Марина Лазебна.

Деталі

За словами міністра, в Україні є Реєстр надавачів соціальних послуг, який почав працювати в 2020 році. До нього вноситься інформація від комунальних державних і приватних закладів. “На сьогодні в цьому реєстрі 91 комунальний заклад і 42 приватні заклади. Інформацію про приватні заклади подають державні адміністрації. 14 обласних державних адміністрацій і місто Київ подали таку інформацію, всі інші - ні. Тобто, виходить, що в 10 регіонах України немає приватних закладів, які надають такі послуги. Я в це особисто не вірю”, - додала міністр.

Що сталося напередодні

21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі.

Цей будинок для літніх людей був приватним пансіонатом “Золотий час”. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15.

Була названа попередня причина займання — необережне поводження з електронагрівальними приладами.
Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомляв, що, за попередніми даними, задимлення, яке призвело до пожежі в будинку для літніх людей у Харкові, було поруч з лічильником. У будівлі мали ремонтувати газове обладнання.
Відкрито провадження. Затримано 4 осіб.

Після трагедії уряд утворив комісію для з’ясування причин пожежі.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив місцевим органам виконавчої влади та Міністерству соціальної політики провести роботу зі встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей та перевірити Державній службі з надзвичайних ситуацій стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах.

Варто нагадати:

У 2016 році у селі Літочки Броварського району на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, у якій було організовано тимчасове проживання осіб похилого віку, під час пожежі загинуло 18 осіб.

Українські Національні Новини

Політика