mintot-obitsyaye-dopomogti-postrazhdalim-ukrayintsyam-vid-rosiyskoyi-agresiyi

У Брюсселі обговорили посилення допомоги постраждалим від російської агресії українцям

 • 7938 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Перспективи посилення надання допомоги громадянам України, постраждалим від агресії Російської Федерації, обговорили у Брюсселі. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, інформує УНН.

"Перспективи посилення надання допомоги громадянам України, постраждалим від агресії Російської Федерації, обговорили заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко та заступник Генерального директора Директорату Європейської Комісії "Гуманітарна допомога та цивільний захист" (DG ECHO) Міхаел Колер. Двостороння зустріч відбулась у Брюсселі в рамках П’ятого засідання Комітету асоціації Україна–ЄС", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у ході зустрічі сторони окреслили спільні першочергові кроки для полегшення життя людей, які постраждали від російсько-української війни на сході України та від окупації Криму.

"Зокрема мова йшла про важливість відновлення прав і свобод людей. В першу чергу, це забезпечення водою на ТОТ, допомога постраждалим від обстрілів, спрощення перетину та соціально-побутові умови на КПВВ", - уточнили у міністерстві.

Крім того, сторони обговорили шляхи удосконалення надання сервісів на підконтрольній Українському Уряду території, зокрема щодо медичного обслуговування, отримання якісної української освіти, адміністративних послуг, тощо.

"Через довготривалу збройну агресію Російської Федерації, уряд України не має прямого доступу до тимчасово окупованих територій. Відповідно, окупанти унеможливлюють отримання мешканцями ТОТ допомоги та не дозволяють забезпечувати українському Уряду їхні права. Тому допомога міжнародних організацій є одним із важливих питань щодо захисту прав людей та надання першочергової життєво необхідної допомоги жителям ТОТ", – зазначив Ілляшенко.

При цьому, Ілляшенко зазначив, що у міністерстві робитимуть все можливе, щоб полегшити життя громадян, які вимушені залишатись на тимчасово окупованій території, для їх успішної інтеграції в соціально-культурний простір України, а також реінтеграції внутрішньо переміщених осіб до громад.

Крім того, у ході зустрічі порушувалися питання протимінної діяльності, пошуку зниклих безвісти та звільнення осіб, які були захоплені незаконними збройними формуваннями на тимчасово окупованій території або є політичними в'язнями у РФ.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко раніше розповів про координацію протидії російської агресії з ЄС.

Українські Національні Новини

Політика