mintot-sudno-na-yakomu-zaginuli-ukrayintsi-vikoristovuvalosya-dlya-nezakonnogo-vivozu-vugillya-z-ordlo

МінТОТ: судно, на якому загинули українці, могло використовуватися для незаконного вивозу вугілля з ОРДЛО

 • 10094 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Вантажне судно VOLGO-BALT 214 під прапором Панами, що сьогодні зазнало аварії та затонуло біля берегів Туреччини, перевозило вугілля з порту Азов (Російська Федерація) до порту Самсун (Туреччина). Цей російський порт в Ростовській області часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МінТОТ. 

"Вантажне судно VOLGO-BALT 214 під прапором Панами, що сьогодні зазнало аварії та затонуло біля берегів Туреччини, перевозило вугілля з порту Азов (Російська Федерація) до порту Самсун (Туреччина). Цей російський порт в Ростовській області часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн. За даними моніторингових систем для суден VOLGO-BALT типу "ріка-море" аварії за таких погодних умов є передбачуваними. Зауважимо, що до літа 2017 року судно ходило під російським прапором, змінивши його на 2 місяці на прапор держави Сент-Кіттс і Невіс, а в подальшому з серпня 2017 року - на прапор Панами", - сказано у повідомлені. 

У МЗС України повідомили, що береговою охороною Туреччини було оперативно вжито належних заходів після отримання сигналу про аварію.  Нажаль, 4 українців загинули. 

Витрати на лікування постраждалих внаслідок аварії вантажного судна у берегів Туреччини сімох громадян України візьме на себе страхова компанія.

Крім того, ТАСС повідомляє, що загинув також і громадянин Азербайджану, а росіян на борту не було. 

Як повідомляв УНН, вантажне судно з українцями на борту затонуло біля берегів Туреччини.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП