minulogo-roku-borg-po-alimentakh-pogasili-96-tisyach-osib

Минулого року борг по аліментах погасили 96 тисяч осіб

 • 7633 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Протягом минулого року близько 96 тисяч боржників погасили заборгованість по аліментах. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Майже 4,6 млрд грн було стягнуто на користь українських дітей – мова йде про 555 тис. українських дітей, які роками, а то й десятиріччями не отримували заборгованість по сплаті аліментів… Тільки за минулий рік кількість осіб, які є системними неплатниками аліментів, зменшилася на 96 тисяч. Це ті особи, які повністю погасили заборгованість, примирились з іншими батьками, які здійснюють догляд за дітьми", - зазначив міністр.

За його словами, приблизно половину загальної суми - 2 млрд грн - було стягнуто завдяки застосуванню нових обмежень, зокрема на виїзд за кордон і позбавлення водійських прав.

При цьому він додав, що протягом минулого року діти отримали у вигляді аліментів вдвічі більше коштів, ніж попереднього, 2017-му, року.

У той же час, він зазначив, що повністю виплатили всю заборгованість за аліментами 52 тисячі осіб, а решта – уклали мирову угоду з батьком-опікуном дитини, в результаті якої або здійснили виплати наперед, або передали якесь майно на користь погашення боргу.

Утім, за словами Петренка, доля тих, хто розрахувався із боргами, - це лише 20%, тож на повну ліквідацію такого явища, як несплата аліментів одним із батьків, піде, за підрахунками міністра, 4-5 років. При цьому, на його думку, 100%-вого погашення боргу не буде, оскільки близько 100 тисяч боржників не мають ані офіційної роботи, ані постійного місця проживання, певна частина перебуває в місцях позбавлення волі.

Нагадаємо, протягом минулого року було оголошено у розшук 12 тисяч батьків, які заборгували аліменти для своїх дітей.

Українські Національні Новини

Економіка