minulogo-roku-poseredniki-pratsevlashtuvali-za-kordonom-mayzhe-100-tis-ukrayintsiv

Минулого року посередники працевлаштували за кордоном майже 100 тис. українців

 • 18270 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Послугами посередників із працевлаштування минулого року скористались 97,1 тис. громадян України. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики у відповіді на запит кореспондента УНН.

"Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) щорічно формується статистична інформація щодо кількості громадян України, працевлаштованих за кордоном суб’єктами господарювання, які відповідно до ліцензії надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Так, у 2018 році зазначеними суб’єктами господарювання було працевлаштовано за кордоном 97,1 тис. громадян України (у 2017 – 83,8 тис.)", - зазначили в прес-службі.

При цьому в Мінсоцполітики додали, що, за даними Державної служби статистики України за 2015‒2017 роки, кількість трудових мігрантів у віці 15 –70 років становила 1,3 млн осіб. Причому 71% з них головною причиною трудової міграції зазначили низьку заробітну плату в Україні. 

Нагадаємо, на непостійній основі за кордоном працює від 7 до 9 млн українців. За офіційними даними, на постійній основі сьогодні працює за межами України 3,2 млн громадян.

Основною країною працевлаштування українських трудових мігрантів залишається Польща, на другому місці – Росія, однак наразі зростає популярність Угорщини, Чехії, а також Німеччини.

Українські Національні Новини

Економіка