minulogo-roku-v-ukrayini-86-raziv-napadali-na-zhurnalistiv

Минулого року в Україні 86 разів нападали на журналістів

 • 14857 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. В Україні за минулий рік зафіксовано 86 випадків фізичної агресії щодо журналістів. Про це заявив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко на прес-конференції стосовно Індексу фізичної безпеки журналістів, передає УНН.

"За результатами нашого моніторингу Індексу фізичної безпеки, у 2018 році зафіксовано 86 інцидентів фізичної агресії щодо журналістів, за два роки – 2017-2018 роки – загальна кількість інцидентів фізичної агресії щодо журналістів – 175", - повідомив Томіленко.

Він додав, що за 2018 рік зафіксовано 12 інцидентів, коли нападниками були посадовці будь-яких рівнів, та 10 нападів, які здійснили правоохоронці.

Крім того, за словами Томіленка, за минулий рік на 50% зросла кількість нападів на жінок, які працюють у мас-медіа.

Зокрема, найбільше нападів сталося у Києві та Київській області, де зафіксовано 29 інцидентів фізичної агресії. На другому місті знаходиться Дніпропетровська область – 10 інцидентів, на третьому – Одеська, де сталося 7 інцидентів.

Раніше УНН повідомляв, що згідно з заявою міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, українська влада не зробила достатніх зусиль для попередження нападів на активістів та критиків влади або покарання винних. 

Українські Національні Новини

Політика