minulogo-tizhnya-obsye-zafiksuvala-na-25-porushen-rezhimu-tishi-na-donbasi

Минулого тижня ОБСЄ зафіксувала на 25% менше порушень режиму тиші на Донбасі

 • 8262 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Минулого тижня спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Про це заявив під час брифінгу перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає кореспондент УНН.

"Минулого тижня СММ ОБСЄ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню на 25%, якщо порівнювати з показниками позаминулого тижня. Добова кількість порушень режиму припинення вогню коливалась від 200 до 1000. СММ також зафіксувала на 80% менше вибухів, за оцінкою - від використання озброєння, що має бути відведене згідно з мінськими домовленостями", - повідомив він.

Загалом, за словами представника ОБСЄ, місія зафіксувала 33 випадки використання такого озброєння, 28 випадків застосування артилерії та у 5 випадках – мінометів супроти приблизно 180 випадків за тиждень до того.

"Крім того, СММ ОБСЄ зафіксувала понад 1000 вибухів від вогню з озброєння невстановленого типу", - додав він.

80% зафіксованих місією випадків ведення бойових дій припадають на трикутник Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт, а також на райони південніше Світлодарська, зазначив А.Хуг.

Минулого тижня в районі згаданого трикутника СММ констатувало збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на 70%, якщо порівнювати з показниками позаминулого тижня.

З іншого боку, за його словами, у районах на південь від Світлодарська СММ зафіксувала майже на половину менше таких випадків.

Нагадаємо, голова МЗС П.Клімкін заявив, що більше 50% обстрілів бойовиків на Донбасі - з важкої зброї.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП