minyust-podav-skargu-v-vrp-na-suddyu-vovka-za-rishennya-na-korist-ofshoriv-surkisiv

Мін'юст подав скаргу в ВРП на суддю Вовка за рішення на користь офшорів Суркісів

 • 9525 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Міністерство юстиції України подало до Вищої ради правосуддя скаргу на суддю Печерського районного суду міста Києва Сергія Вовка. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр юстиції Денис Малюська, передає УНН.

"Його (судді Вовка - ред.) рішення стане або початком відродження судової влади, якщо вдасться належним чином на постанову відреагувати, за всією суворістю закону. Ну або навпаки, символом тотального краху, якщо належної реакції не відбудеться. Ну а ми не сидимо, склавши руки. на ухвалу ми щойно подали апеляційну скаргу. А на самого суддю Вовка – скаргу до Вищої ради правосуддя", - написав Малюська.

Також міністр нагадав, що у Верховній Раді "очікує розгляду законопроект № 4064, який блокує списання грошових коштів як заходів щодо забезпечення позову".

"Говорячи про судову владу, маючи на увазі в основному першу інстанцію, в апеляційній ланці, здається, гучних проблем набагато менше, а Верховний і Вищий антикорупційний взагалі без істотних репутаційних втрат", - уточнив Малюська.

Нагадаємо, 2 вересня Печерський райсуд Києва під головуванням Сергія Вовка задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до ПриватБанку на 350 млн доларів.

У банку, НБУ, Мінфіні, Мін'юсті України відразу ж заявили про наміри оскаржити рішення. Уточнювалося, що ухвалено воно з порушеннями і без розгляду по суті.

НАБУ, своєю чергою, відкрило справу за спроби заволодіти майном Привату. У ньому фігурують офшори Суркісів.

Також нагадаємо, що звіт американський аудиторів - компанії Kroll - поставив під сумнів легальність походження коштів на рахунках офшорних компаній Суркісів. Розслідувачі прийшли до висновку, що гроші просто виводилися з ПриватБанку шляхом послідовних кредитів, а потім відкриття депозитів під рекордно завищені відсотки.

Таким чином, за даними Kroll, з банку, через підконтрольні Суркісам офшори, могли вивести щонайменше 150 млн дол.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В НБУ визначились з керівниками трьох департаментів

     • 10975 переглядiв

    Порти повинні зважувати вантажі - експерт

     • 8726 переглядiв

    Мінфін: дефіцит Бюджету-2021 передбачається на рівні 6%

     • 16724 переглядiв