minyust-prognozuye-scho-advokatsku-monopoliyu-skasuyut-ne-ranishe-lyutogo

Мін'юст прогнозує, що адвокатську монополію скасують не раніше лютого

 • 14140 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. За позитивного рішення Конституційного суду щодо законопроекту про скасування адвокатської монополії і швидкої роботи парламентарів з його ухвалення, відповідні зміни не вступлять в дію раніше лютого наступного року. Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська під час засідання Великої палати Конституційного суду України, передає кореспондент УНН.

"Навіть якщо зараз КСУ погодиться із пропозиціями Президента, навіть якщо Верховна Рада буде максимально оперативно, в строки максимально можливі розглядати даний законопроект, все одно до нового року не встигнуть. Питання – лютий. Це най оптимістичний сценарій", - зазначив Малюська.

За його словами, таким чином, відповідно до вступу в дію змін законодавства за чинним наразі законом Мін'юст потребуватиме додаткові кошти на представництво інтересів Кабміну в судах адвокатами протягом січня і частини лютого.

Нагадаємо, якість представництва Кабінету міністрів у судах значно погіршиться після набуття чинності норми щодо обов'язкового представництва адвокатами його інтересів у судах, починаючи з нового року, відповідно до чинного законодавства.

Українські Національні Новини

Політика