minyust-ssha-naymaye-desyatki-novikh-prokuroriv-dlya-dotrimannya-eksportnogo-kontrolyu-rf-obkhodit-sanktsiyi-cherez-iran-kitay-i-turechchinu

Мін'юст США наймає десятки нових прокурорів для дотримання експортного контролю. рф обходить санкції через Іран, Китай і Туреччину

 • 797641 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Адміністрація Байдена розширює штат федеральних агентів, які розслідують порушення санкцій та експортного контролю щодо росії. США прагнуть закрити "дірки" в кампанії економічного тиску Заходу. Про це пише УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі

За словами помічника генерального прокурора Метта Олсена, цей крок Міністерства юстиції додає 25 нових прокурорів до його відділу контррозвідки та контролю за експортом, що є частиною його ширших поточних зусиль щодо забезпечення, щоб компанії та інші треті сторони не допомагали росії ухилятися від санкцій США.

За його словами, нові прокурори працюватимуть із корпораціями для розслідування випадків ухилення від санкцій та експортного контролю, а також порушуватимуть кримінальні справи проти компаній, коли вони вчиняють порушення. За словами чиновників, деяких із додаткових прокурорів найнято заново, а деякі перерозподіляються з інших відділів.

Міністерство юстиції, торгівлі та казначейства все активніше співпрацюють у кампанії щодо забезпечення максимального впливу санкцій та заходів експортного контролю, введених щодо росії та інших противників, таких як Китай та Іран.

США та їхні західні союзники минулого року запровадили велику кількість міжнародних торгових та фінансових обмежень щодо росії, прагнучи змусити кремль вивести свої війська з України. За словами представників адміністрації, у відповідь Москва найняла державні та приватні компанії з таких країн, як Іран, Китай та Туреччина, щоб уникнути економічної блокади.

Спроби росії ухилитися від санкцій змусили Захід припинити фінансування та імпорт таких чутливих товарів, як комп'ютерні чіпи та радіолокаційне обладнання, які все ще надходять до країни. За словами офіційних осіб, без серйозного посилення блокади путін зможе зберегти свою владу та продовжити війну.

Минулого року адміністрація Байдена ініціювала другу фазу кампанії тиску, спрямовану на посилення каральних заходів проти осіб та компаній, які, ймовірно, підтримують росію. Деякі аналітики та законодавці кажуть, що зусилля Заходу були підірвані відмовою від співпраці урядів, які не підтримують Вашингтон, обмеженими ресурсами та витонченими стратегіями ухилення, які виробилися за два десятиліття дії західних режимів санкцій.

Високопосадовці міністерства фінансів та юстиції та торгівлі, літали по всьому світу, намагаючись умовити уряди, що опираються, посилити правозастосовні заходи і надати технічну допомогу і розвіддані для припинення цих потоків.

У рамках цих зусиль, що продовжуються, адміністрація в четвер випустила третій спільний бюлетень для приватного сектору.

Рекомендації призначені для попередження компаній про правові ризики порушення санкцій та експортного контролю, для навчання банків та інших фірм того, як виявляти потенційне ухилення, а також для захисту від зловмисних суб'єктів, які прагнуть допомогти росії ухилитися від санкцій.

Серед характеристик, на які, за словами адміністрації, мають звертати увагу компанії, входять контрагенти, які не хочуть докладно вказувати кінцеве використання товару чи основу угоди; бізнес через юрисдикції, де росія знайшла притулок для фінансів та торгівлі та інтернет-адреси, які не відповідають заявленому положенню клієнта.

Офіційні особи, зокрема, закликали Китай, Туреччину та Об'єднані Арабські Емірати уникнути потенційного ухилення, а також кілька сусідніх країн, які все ще пов'язані з політичною орбітою Москви.

Китай розкритикував програму санкцій як екстериторіальні дії і натомість поглибив торговельні та дипломатичні зв'язки.

Уряд Туреччини також розкритикував санкції, але також зробив дії, щоб розірвати деякі зв'язки під тиском США.

Українські Національні Новини

Новини Світу