minyust-viznachivsya-iz-kandidatom-na-posadu-movnogo-ombudsmena

Мін’юст визначився із кандидатом на посаду мовного омбудсмена

 • 14366 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Міністерство юстиції пропонує Святослава Літинського кандидатом на посаду уповноваженого із захисту державної мови. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу міністерства.

"Міністерство юстиції України для призначення на посаду уповноваженого із захисту державної мови пропонує кандидатуру Святослава Літинського, 1981 року народження, який має вищу освіту та є кандидатом фізико-математичних наук. З 2003 року й дотепер Святослав Літинський працює на посаді доцента кафедри програмування Львівського національного університету імені Івана Франка", - повідомили у міністерстві.

У відомстві зазначили, що саме вони, як центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну правову політику, а також уповноважений Верховної Ради України з прав людини та керівник центрального органу виконавчої влади у сфері державної мовної політики подають Кабміну по одній кандидатурі на посаду уповноваженого.

У той час, як Кабінет Міністрів України призначає на посаду уповноваженого та звільняє його з посади.

Раніше в УНН повідомлялося, що Мінкульт визначився з кандидатурою на посаду мовного омбудсмена. Була також запропонована кандидатура Літинського.

Нагадаємо, що 6 травня Кабінет Міністрів України своїм рішенням звільнив із посади уповноваженого із захисту державної мови Тетяну Монахову, а вже 18 травня почали відбір кандидатів на нового мовного омбудсмена.

Українські Національні Новини

Політика