minyust-zaprovadzhuye-chervonu-knopku-proti-reyderstva

Мін’юст запроваджує “червону кнопку” проти рейдерства

 • 12723 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. У Міністерстві юстиції обіцяють оперативно зупиняти протиправні дії державних реєстраторів, повідомляє УНН.

"Червоною кнопкою" проти рейдерства там називають проект закону "Про внесення змін до деяких законів щодо удосконалення механізму протидії рейдерству".

Коли до Офісу протидії рейдерству надходитиме скарга на реєстраційну дію і спеціалісти Мін’юсту будуть бачити, що за всіма ознаками дія незаконна або є обґрунтовані підстави так вважати, то вмикається так звана "червона кнопка" – приймається рішення про заборону подальших реєстраційних дій до моменту завершення розгляду скарги. Якщо допустити вчинення наступних дій після рейдерської перереєстрації власності, то відновити права постраждалої особи стає надзвичайно важко, пояснюють у відомстві.

Також там додають, що аналіз восьми місяців роботи Офісу протидії рейдерству, створеного при Міністерстві юстиції, показує, що основний ворог - не державний реєстратор, а замовник рейдерства. Сьогодні найкраще зосередитися на боротьбі з підробленими документами, констатують у Мін’юсті.

Раніше УНН повідомляв про рейдерство будівлі в історичному центрі столиці, на Софійській площі (провулок Рильського,6), яке стало можливим через протиправні дії реєстратора Ганни Чуйко. Власнику будівлі, компанії “Рантьє плюс” знадобився рік, аби оскаржити дії реєстратора та відновити свої права.

Варто зазначити, що цей же реєстратор переписала ще одне приміщення у столиці на користь третіх осіб, на підставі підробних документів.

Адвокати пояснюють таке рейдерство відсутністю покарання для реєстраторів, зокрема і з боку Мін'юсту.

“У нас нова судова практика: ані реєстратор — чорний чи білий, який зареєстрував неправомірно майно чи перереєстрував його, ані нотаріус, який зробив такі речі, не є навіть відповідачем в суді — на нього не можна подати позов. Виходить, що вся судова система працює на рейдерів, а Міністерство, як я розумію, це угрупування очолює”, — наголосив Денис Ципін.

Українські Національні Новини

Політика