mirniy-plan-schodo-ukrayini-ne-maye-zhodnikh-yuridichnikh-naslidkiv-nardep

"Мирний план" щодо України не має жодних юридичних наслідків - нардеп

 • 11009 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Так званий мирний план щодо України жодних юридично-правових наслідків не має. Про це заявив народний депутат фракції БПП Іван Вінник, передає УНН з посиланням на прес-службу політсили.

“Я спокійно відреагував на так званий “план Артеменка”, адже він ніяких юридично-правових наслідків не має. Адже народний депутат не є суб’єктом влади в України, який реалізує зовнішню політику. По Конституції це може робити Президент країни та міністр зовнішніх справ. Ми вже бачили план Савченко, план Тарути, план Артеменка, якщо хочете, я також щось надрукую… Але в даному випадку – це його приватні думки” – зауважив парламентар.

“Якщо загалом говорити про цей план, то він суперечить інтересам України, інтересам українського народу. Ніякої оренди не може бути, тим паче таким коштом – десятками тисяч загиблих українських воїнів, майже 2 мільйонами переселенців”, – додав він.

Раніше газета The New York Times повідомила, що особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен брав участь у передачі екс-раднику президента США з безпеки Майклу Флінну плану врегулювання ситуації в Україні і подальшого зняття санкцій з РФ. У цьому контексті називається ім'я народного депутата Андрія Артеменка.

М.Коен підтвердив зустріч у Нью-Йорку з народним депутатом України Андрієм Артеменком, проте категорично заперечив інформацію про передачу ним документів до Білого дому, що стосуються "мирного плану" щодо України.

У свою чергу посол України у США Валерій Чалий заявив, що останнім часом все активніше "російські агенти", в тому числі й їх "колаборанти з України" намагаються "просунути" у Вашингтоні "плани здачі Криму".

Голова Меджлісу Р.Чубаров заявив, що дії нардепа А.Артеменка мають кваліфікувати як державну зраду.

Українські Національні Новини

Політика