misiya-mvf-rozpochinaye-obgovorennya-z-ukrayinoyu-pro-potentsiynu-programu

Місія МВФ розпочинає обговорення з Україною про потенційну програму

 • 821915 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Сьогодні розпочинає роботу місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм для обговорення потенційної програми для України, що буде підтримуватись Фондом, пише УНН з посиланням на інформацію представництва МВФ та Мінфіну.

Цитата

"Сьогодні, 8 березня, розпочинає роботу місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з Гевіном Греєм для обговорення потенційної програми для України, що буде підтримуватись Фондом", - повідомили у Мінфіні.

Постійний представник МВФ до України Ваграм Степанян також зробив сьогодні наступну заяву: “Місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочинає сьогодні дискусії з представниками влади України стосовно потенційної програми, що буде підтримуватися МВФ”.

Деталі

Від української сторони участь у дискусіях беруть представники Міністерства фінансів України, Національного банку України, а також інших органів, відповідальних за політики у галузі економіки, енергетики, боротьбу і запобігання корупції, верховенства права. Зустрічі відбуваються у місті Варшава, Польща, а також в онлайн форматі.

Довідково

17 лютого 2023 року представники України та МВФ досягли згоди на робочому рівні щодо перегляду чотиримісячної Моніторингової програми із залученням Ради директорів Фонду. За оцінкою експертів, які входили до місії МВФ, виконання Моніторингової програми показало високі результати. Українська сторона виконала всі погоджені з МВФ структурні маяки в межах Моніторингової програми, а також були досягнуті всі кількісні та індикативні цілі.

Досягнуті домовленості, які ще потребують погодження керівництвом МВФ, відкрили шлях до початку переговорів щодо повноцінної програми за підтримки МВФ.

Українські Національні Новини

Економіка