misiya-oon-zadokumentuvala-v-ukrayini-89-porushen-prava-na-spravedliviy-sud-za-3-misyatsi

Місія ООН задокументувала в Україні 89 порушень права на справедливий суд за 3 місяці

 • 6686 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. У звітний період з 16 листопада 2018 року по 15 лютого 2019 року моніторингова місія ООН з прав людини задокументувала 89 порушень права на справедливий судовий розгляд. Про це повідомила голова моніторингової місії ООН з прав людини Фіона Фрейзер під час брифінгу у Києві, передає кореспондент УНН.

“У цьому звітному періоді ми задокументували 89 порушень права на справедливий судовий розгляд”, — зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулий рік на Донбасі загинуло 55 мирних жителів - ООН

З її слів, такі порушення — це, зокрема, застосування тиску для отримання зізнань або підписання угод про визнання винуватості.

“Тривалі судові розгляди є системною проблемою в Україні. Наразі ситуація загострюється через брак суддів. Як результат, особи, затримані за звинуваченнями, пов’язаними з конфліктом, як тероризм чи посягання на територіальну цілісність України, проводять під вартою у досудовому порядку до кількох років”, — сказала Фрейзер.

Як повідомляв УНН, у звітний період з 16 листопада 2018 року по 15 лютого 2019 року моніторингова місія ООН з прав людини задокументувала 172 порушення прав людини по обидві сторони лінії зіткнення на Донбасі.

Нагадаємо, новим спеціальним представником Європейського Союзу з прав людини стане колишній ірландський урядовець Еймон Гілмор.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП