misiya-zavershila-robotu-v-ukrayini-domovlenostey-schodo-pereglyadu-programi-nemaye

Місія МВФ завершила роботу в Україні: домовленостей щодо перегляду програми немає

 • 18172 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Місія МВФ завершила роботу в Україні. Обговорення було продуктивним, однак потрібен більший прогрес. Про це йдеться у заяві постійного представника Міжнародного Валютного Фонду Йости Люнгмана, передає УНН.

Цитата

"Обговорення було продуктивним, однак потрібен більший прогрес на користь завершення першого перегляду програми. Дискусії триватимуть", - зазначив Люнгман.

Деталі

Постійний представник МВФ нагадав, що уперіод з 21 по 23 грудня та з 11 січня по 12 лютого фахівці МВФ обговорили з представниками влади України прогрес у впровадженні заходів та реформ, що є частиною підтриманої угодою стенд-бай програми дій влади.

"Дискусії фокусувалися на посиленні управління Національним Банком; поліпшенні законодавчого та регулятивного підгрунтя банківського нагляду та фінансового оздоровлення; заходах, спрямованих на зменшення фіскального дефіциту у середньостроковій перспективі; законодавчих ініціативах щодо відновлення та посилення антикорупційної інфраструктури та судочинства, так само як дискусії стосувалися заходів у секторі енергетики", - зазначив він.

Раніше

На початку лютого глава Національного банку Кирило Шевченко заявив, що Україна розраховує отримати 2,2 мільярда доларів у вигляді трьох траншів від Міжнародного валютного фонду в 2021 році. 

Нагадаємо

Місія Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду з питань першого перегляду програми для України в форматі Stand-by відновила роботу 11 січня.

За інформацією УНН, під час проведення консультацій з МВФ в січні, Україна не отримала погодження на зниження ціни на газ для населення.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Закон про "інвестнянь" відсьогодні чинний: що варто знати

     • 20174 переглядiв

    У Києві сталась пожежа у висотці

     • 31723 переглядiв

    На Миколаївщині горів суховантаж

     • 12182 переглядiв