mistetskiy-festival-krutiy-zamis-mkhp-organizuvav-dozvillya-dlya-ditey-vpo

Мистецький фестиваль "Крутий заміс": МХП організував дозвілля для дітей ВПО

 • 320782 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Благодійний фонд "МХП-Громаді" організував поїздку для дітей ВПО на мистецький фестиваль "Крутий заміс", передає УНН із посиланням на пресслужбу фонду.

Цитата

"333 дитини, які разом зі своїми родинами тимчасово залишили домівки через війну, вже отримали порцію крутого емоційного замісу в Холодному Яру, на території вже традиційного мистецького фестивалю.

Малеча про все забуває тут, коли поринає в пошуки Сонцезавтра в золотавій і терпкій соломі, коли занурює жваві пальчики в прохолодну, вологу глину і починає її місити, відчуваючи кожним сантиметром шкіри її живий подих", - розповіли у фонді.

"Крутий заміс" - це щорічний мистецький фестиваль, який проходить у селі Мельники (урочище Холодний Яр), що на Черкащині. У ході заходу цьогоріч малеча готувала і смакувала власноруч приготовлений домашній хліб.

"Ароматний, із хрумкою скоринкою його можна скуштувати щойно його виймуть із печі.

Таку смакоту випікають лише у Холодному Яру і тільки для тих, хто самотужки замішує тісто, терпляче чекає, поки воно підійде і перетвориться на найсмачніший хліб у світі. Така диво-піч тут працює для всіх, а особливо для дітлахів із внутрішньо переміщених родин", - уточнили у фонді.

Крім того, в ході заходу дітлахів забавляв відомий казкар Сашко Лірник.

"Герої його казок ще довго будуть надихати дітей і стануть прикладом для них тоді, коли вони підростуть і стануть дорослими.

Хай забудуться історії, але герої залишаться в пам’яті і сформують їх справжніми патріотами, які у найскладніший момент в житті країни обов’язково стануть на її захист", - йдеться у повідомленні.

"Крутий заміс" даруватиме такі диво-екскурсії для дітей із внутрішньо переміщених родин до кінця літа, уточнили в "МХП-Громаді".

"І обіцяє підняти похнюплені носики кожному, хто тут побуває", - додали у фонді.

Додамо

Нещодавно благодійний фонд "МХП-Громаді" організував дозвілля для дітей внутрішньо переміщених осіб.

"Зоряний десант", до складу якого увійшли відомі українські зірки, а саме: Леся Нікітюк, Олександр Педан, Вадим Мичковський (Дядя Жора) та Тетяна Гаврилюк (Електра), - розважали кілька сотень хлопчаків та дівчаток поблизу Теофіпольського центру культури і дозвілля.

Довідка

МХП - провідний виробник курячого м'яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів ("Наша Ряба"). Засновник компанії - Юрій Косюк.

Українські Національні Новини

Суспільство